container ophalen
Asbest afval verpakken

Asbest en asbestgelijkend materiaal dient (stofdicht) verpakt aangeboden te worden, gescheiden van overige afvalstromen. Voorheen volstond een dubbele laag landbouwfolie of meerdere lagen krimpfolie. Inmiddels zien toezichthouders van de overheid dergelijk verpakt asbest niet meer als deugdelijk verpakt, dit onder andere omdat er aan de buitenkant van het pakket niet te zien is dat het asbest betreft en vooral omdat op de hoeken het folie nog wel eens wil scheuren.

Per november 2015 moet voor aanlevering van asbest en asbestgelijkend materiaal op ons bedrijf het speciaal daarvoor bestemde verpakkingsmateriaal gebruikt worden, voorzien van een asbestlogo. Hierbij moet u denken aan een zogenaamde container bigbag, platenbag, bigbag of minibag. Dergelijke verpakkingen kunt u bij ons bestellen of zelf afhalen. Deze zakken zijn minimaal voorzien van een zogenaamde enkelvoudige “liner” (= polyethyleen binnenzak) om het asbest stofdicht te kunnen verpakken.

Aangezien de reguliere verpakking die u via ons aanschaft maar 1 “liner” bevat adviseren wij om voorzichtig te handelen tijdens het vullen van de verpakkings-middelen. Indien nodig moet er op scherpe hoeken extra plastic toegepast worden om te voorkomen dat de verpakking beschadigd raakt en niet meer stofdicht is. Over het algemeen geldt het advies om niet te zuinig met extra afdicht- of beschermende folie te zijn.

Afmetingen verpakkingsmaterialen waarin asbest aangeleverd kan worden:

  • Asbest minibag – 70 x 110 cm (dubbele liner)
  • Asbest bigbag – 90 x 90 x 110 cm (dubbele liner)
  • Asbest platenbag – 310 x 110 x 30 cm (dubbele liner)
  • Asbest containerbigbag – 620 x 240 x 115 cm (enkele liner)

** Alle bovenstaande verpakkingsmiddelen zijn bij ons verkrijgbaar.

Mocht u asbest willen aanleveren dan moet dit in één van bovengenoemde verpakkingsmaterialen. Asbest en asbestgelijkende producten die niet in het correcte verpakkingsmateriaal of in gescheurd verpakkingsmateriaal worden aangeleverd zullen worden geweigerd!

De regelgeving betreffende de registratie van asbest is erg streng. De exacte locatie van herkomst (adres en postcode) moet altijd bekend worden gemaakt aan ons. Komt u zelf asbest brengen dan verzoeken wij u om minimaal 1 werkdag vóór aanlevering de locatie van herkomst aan ons door te geven, dit in verband met het mogelijk aanmaken van een afvalstroomnummer.

Voor meer informatie betreffende regelgeving aangaande het (laten) verwijderen van asbest verwijzen wij u graag door naar de website van de Rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/asbest